Fasade

Knauf rješenja za vanjsku ovojnicu

Uz pomoć Knauf proizvoda za fasade, svaki kreativni profesionalac može dati građevini svoju jedinstvenu notu, bez obzira primjenjuje li se kao podloga za naknadne premaze standardnih objekata, za saniranje i očuvanje povijesne građevine ili pak za stvaranje plemenite, individualno strukturirane površine.

ZAŠTO JE ADDI NA FASADI?

Sustav osigurava sigurnost

Kao odgovor na postavljene izazove tržišta, Knauf proizvodi fasadne sustave originalne provjerene njemačke kvalitete, čime je postavljen novi standard kvalitetnih građevinskih sustava s optimalnom izolacijom topline.

Knauf sustavi za toplinsku izolaciju fasade predstavljaju najbolja ekonomska i tehnička rješenja koja pridonose dugotrajnom smanjivanju troškova grijanja štedeći energiju i zadržavajući optimalnu klimu prostorija, ovisno o sezoni i vremenskim uvjetima, istovremeno utječući na udobnost i kvalitetu stanovanja.

Knauf završno dekorativne žbuke  Addi  (dekorativna žbuka ojačana silikonskom smolom),  Kati  (silikatna) i  Conni  (silikonska), uz visoku vodoodbojnost i paropropusnost, odlikuju se i visokom elastičnosti koja sprječava pojavu mikropukotina te time dodatno produljuju trajnost fasade.

Fasadni presjek

Ključni čimbenik za izvrsnu postojanost fasade je korištenje svih komponenti sustava. Naime, svi slojevi koji upotpunjuju sustav jednako su važni kao i način na koji se ugrađuju, jer tek tada fasada može kvalitetno ispuniti svoju zaštitnu, a potom i dekorativnu funkciju.

KLEBESPACHTEL M

SM 160

QUARZGRUND

ADDI

Fasadni presjek

Mineralna vuna je izolacijski materijal prirodnog porijekla koji se koristi za toplinsku, zvučnu i protupožarnu izolaciju u graditeljstvu, industriji i brodogradnji. Kao sirovine za proizvodnju kamene vune upotrebljavaju se prirodni i umjetni silikatni materijali što je važan čimbenik prilikom izgradnje ovojnice Vašeg doma i poslovnog okruženja.

Fasadni presjek

Knauf mortovi za lijepljenje, armiranje i renoviranje, zahvaljujući svojstvima visoke kvalitete, fleksibilnosti, vodoodbojnosti i paropropusnosti, u potpunosti zadovoljavaju i najkompleksnije zahtjeve izvedbe fasade.

KLEBESPACHTEL

SM 160

QUARZGRUND

ADDI

Fasadni presjek

Izbor dekorativne žbuke, odnosno završnog sloja na fasadi, predstavlja iznimno važnu komponentnu koja štiti fasadu od štetnih utjecaja iz okoliša te svojom bojom i strukturom objektu osigurava i odgovarajući estetski izgled.

SM 300

SM 160

QUARZGRUND

ADDI

KNAUF GRADI I…

KNAUF ZAŠTITA

Siguran sustav za sigurnu fasadu

Sigurnost i održivost

Ključni čimbenik za postojanost fasade proizlazi iz korištenja svih komponenti Knauf Warm-Wand sustava. Naime, svi slojevi koji upotpunjuju sustav jednako su važni kao i način na koji se ugrađuju jer tek tada fasada može kvalitetno ispuniti svoju zaštitnu, a potom i dekorativnu funkciju.

Odabir certificiranih komponenti prvenstveno garantira sigurnost, idealan omjer uloženog i dobivenog, jednostavnost primjene i obrade, te mogućnost individualnog oblikovanja fasade.

Bez toplinske izolacije i fasadne zaštite zidovi su izloženi velikim temperaturnim razlikama i naprezanjima, koja s vremenom uzrokuju slabljenje struktura, eroziju i oštećenja.

Stoga je važno odabrati proizvode koji će zadovoljiti niz tehničkih, fizikalnih i estetskih svojstava specifičnih za građevinske objekte kao što su toplinska i zvučna izolacija, očuvanje energije te eliminiranje nastanka algi, gljivica i plijesni.

Vrhunska rješenja za sve zahtjeve

Nakon primjene toplinsko-izolacijskog materijala koji osigurava osnovni zahtjev toplinske zaštite, najvažniji element sustava čini armaturni sloj koji štiti od pojave pukotina često uzrokovanih mehaničkim i termičkim naprezanjima iz okoliša.

Pri tome se koriste mortovi za lijepljenje, armiranje i renoviranje SM300 te SM700 i SM700PRO koji zahvaljujući svojstvima visoke kvalitete, fleksibilnosti, vodoodbojnosti i paropropusnosti, u potpunosti zadovoljavaju i najkompleksnije zahtjeve izvedbe fasade.

Postojana, dugotrajna i izdržljiva boja

Knauf ColorConcept nudi opsežan izbor s više od 500 raspoloživih tonova boja za gotove pastozne i mineralne završne dekorativne žbuke, te fasadne i unutarnje boje.

Ove postojane i istančane nijanse mogu se kombinirati bez rizika, a njihova prednost je pozamašna raznolikost u ponudi, tj. izboru boja. Konačni rezultati i učinak Knau ColorConcept boja potvrđuju jedinstvenost proizvoda i savršeno povezuju vanjsku prezentaciju građevine s njenim okolišem.

Završne dekorativne žbuke

Postojana i čvrsta fasada potvrđuje kvalitetu i sigurnost prostora, dok svojim vizualnim konceptom prati uređenje i udobnost interijera. To je ujedno jedan od glavnih kriterija svakog investitora.

Samim time, izbor dekorativne žbuke – odnosno završnog sloja na fasadi- predstavlja iznimno važnu komponentnu. Ona štiti fasadu od štetnih utjecaja iz okoliša te svojom bojom i strukturom objektu osigurava i odgovarajući estetski izgled.

Knauf akrilne završne dekorativne žbuke na bazi silikonske smole Addi, Kati i Conni se, uz visoku vodoodbojnost i paropropusnost, odlikuju i visokom elastičnosti koja sprečava pojavu mikropukotina i dodatno produljuje trajnost fasade. Kvaliteta Knauf dekorativnih žbuka čini savršenu podlogu za vanjske Knauf fasadne boje na završno-dekorativnim žbukama.

KNAUF WARM-WAND

Energetski učinkovita i održiva fasada

Svi slojevi koji upotpunjuju sustav jednako su važni kao i način na koji se ugrađuju jer tek tada fasada može kvalitetno ispuniti svoju zaštitnu, a potom i dekorativnu funkciju. Stoga je važno odabrati proizvode koji će zadovoljiti niz tehničkih, fizikalnih i estetskih svojstava specifičnih za građevinske objekte kao što su toplinska i zvučna izolacija, gubitak energije te eliminiranje nastanka algi, gljivica i plijesni.

Toplinska izolacija je odlučujući čimbenik uštede, kako kod novih građevina tako i kod građevina starije građevinske konstrukcije. Primjenom Knauf WARM-WAND sustava energetski gubici na zidovima starijih građevina mogu se smanjiti za više od 50 % te se mogu ostvariti i dodatne prednosti;

  • Povećanje vrijednosti prostora
  • Očuvanje okoliša
  • Povećanje stambene udobnosti
  • Poboljšanje klime prostorija
  • Primjena u zaštiti spomenika

 

Više o energetskoj učinkovitosti

PROIZVODI ZA FASADE