Podovi

Podovi

Sustavi suhe gradnje od pod do stropa

Funkcionalnost, ugoda i efikasnost svih površina Vašeg doma izuzetno je bitna. Jednostavnost montaže i raznolikost u primjeni čine Knauf podove odličnim izborom za sve zahtjeve.

Važno je što je ispod

Sustavi suhe gradnje od poda do stropa

Funkcionalnost, ugoda i efikasnost svih površina Vašeg doma izuzetno je bitna. Jednostavnost montaže i raznolikost u primjeni čine Knauf podove odličnim izborom za sve zahtjeve.

SVE RAZINE ZAŠTITE I ESTETIKE

Jednostavni i funkcionalni podovi

Pod predstavlja podlogu za optimalnu zvučnu, toplinsku i protupožarnu zaštitu, vatrozaštitu te zaštitu od vlage, ali je također i preduvjet za lako kretanje i čišćenje što osigurava ugodnu klimu stanovanja.

Knauf suhi pod, odnosno suhi estrih, ima velike prednosti jer ne unosi dodatnu vlagu u prostor te se time značajno ubrzava dinamiku gradnje.

Male je težine, omogućava dobru zvučnu i toplinsku izolaciju, te ima protupožarna svojstva. Brzo se i lagano postavlja, a završna obloga polaže se unutar jednog dana.

Idealan je za polaganje PVC i drugih tankih podnih obloga.

KNAUF PODOVI

Obnova postojećeg stambenog prostora, od područja potkrovlja, preko područja s većim zahtjevima u pogledu točkastog i plošnog opterećenja, do područjima povišene vlage – Knauf proizvodi za podove neće iznevjeriti.

PODNO GRIJANJE

Podno grijanje je idealno za površinsko reguliranje temperature: zimi se blaga i ravnomjerna toplina zračenja širi prostorijom, dok je ljeti putem istog sustava moguće hlađenje.
U Knauf asortimanu proizvoda za podove nudimo rješenja za primjenu sustava regulaciju temperature podnim grijanjem prikladne za novogradnju i  sanacije.

Za novogradnju se primjenjuje Knauf tekući estrih, a za saniranje suhi sustavi gotovih Knauf  estriha Brio i GIFAfloor ili tankoslojni grijani estrih s Knauf masama za niveliranje.

Za razliku od običnih radijatora, grijani estrih ima veliku grijaću površinu, koja se prostire preko cijelog tlocrta. To omogućava grijanje s nižom temperaturom polaznog toka.

Prednosti površinske regulacije temperature su jednostavno postizanje ugodne sobne temperature te manja potrošnja energije.

Za energetsku sanaciju poda prvenstveno se koriste sustavi koji su ili posebno tanki, kako bi se uštedjelo na prostoru na postojećim konstrukcijama, ili sustavi koji se mogu ugraditi posebno brzo, kako bi radovi sanacije bili što krači.

Sustav podnog grijanja je, uz minimalni trošak, moguće nadograditi s tankim podnim sustavom regulacije temperature, debljine svega 16 mm. Na postojeću, nosivu i pripremljenu podlogu postavljaju se elementi folije s izbočinama za grijanje koji se zalijevaju Knauf nivelirajućim estrihom  ili tankim cementnim estrihom . S Knauf nivelirajućim estrihom također je moguće i dodatno poboljšanje izolacije buke od koraka i nadogradnja protupožarne zaštite kao konstrukcija na izolacijskom sloju.

Kada je riječ o sanaciji poda za regulaciju temperature s primarnim ciljem da se uštedi vrijeme, koristi se suhi estrih. Posebno rješenje s gotovim estrihom za grijanje i hlađenje predstavljaju GIFAfloor UB Klima elementi. To su zarezani elementi od gipsanih vlakana u koje se postavljaju cijevi za grijanje, a otvoreni rezovi se popunjavaju masom za ispunu. Ovi elementi se polažu po cijeloj površini kao gotovi estrih ili kao dodatna razina na suhom sustavu povišenog poda GIFAfloor Klima.

AQUAPANEL® CEMENT BOARD FLOOR SUSTAV

Prednosti korištenja podnog sustava

• zvučna i toplinska izolacija
• idealan za keramičke pločice
• posebna primjena za sve vrste parketa; uključujući parket lijepljen po cijeloj površini
• podni sustav s inovativnim utor/pero dizajnom – jednostavna i brza instalacija
• u kombinaciji s AQUAPANEL izravnavajućim nasipnim materijalom nudi optimalno rješenje za perfektnu i masivnu konstrukciju poda
• podne obloge mogu biti položene 12 sati nakon montiranja
• idealni element suhog estriha za podno grijanje
• do temperature od 70°C
• 100% vodootporan
• postojan na pojavu plijesni
• ispunjava visoke zahtjeve protupožarnosti u zaštiti od požara
• visok stupanj nosivosti
• provjereni sustav elemenata suhog estriha i dodatne opreme za optimalan rezultat
• ispunjava europske norme

PROIZVODI AQUAPANEL® CEMENT BOARD FLOOR SUSTAVA