Stropovi

Stropovi

Posebni oblici i rješenja

Vaši stropovi ne moraju biti prazne površine. Raznovrsni oblici, višestruke razine i dimenzije, mogućnosti osvjetljenja – Knauf gipsani proizvodi idealno su rješenje za sve vaše ideje.

Posebni oblici i rješenja

Vaši stropovi ne moraju biti prazne površine. Raznovrsni oblici, višestruke razine i dimenzije, mogućnosti osvjetljenja - Knauf gipsani proizvodi idealno su rješenje za sve vaše ideje.

SPUŠTENI STROPOVI

Knauf rješenja za spuštene stropove primjenjuju se u slučaju smanjenja visine prostora ili skraćivanja konstrukcijskih dijelova i instalacijskih vodova koji se nalaze ispod masivnog stropa građevine.

Postavljanjem izolacijskog sloja od staklene ili kamene vune u stropni međuprostor, jednostavno se može poboljšati zvučna i toplinska izolacija ukupne međukatne konstrukcije.

Kod stropova s višestrukom oblogom ili opterećenja s dodatnim teretom potrebna je posebna pažnja. Važno je dobro brtvljenje, a spojeve treba prelijepiti samoljepivim trakama.

Novitet iz Knaufa su Cleaneo perforirane akustične ploče koje se koriste za spuštanje stropova, a dolaze s efektom učinkovitog poboljšavanja zraka u prostoriji. Proizvodnja ovih ploča temelji se na kombinaciji gipsa i zeolita – vrste kamena s mikroporama koji se javlja u prirodi, a vulkanskog je porijekla. Takav sustav smanjuje koncentraciju štetnih tvari i mirisa u zraku u prostorijama.

KNAUF CLEANEO – TIŠINA BEZ ŠTETNIH TVARI I MIRISA

IZRAZITE SVOJ DIZAJN

Ako niste ljubitelj uobičajenih ravnih površina, svoje zidove i stropove možete oblikovati uz Knauf frezane elemente. Uz precizno, racionalno i ekonomično uređenje prostorija, oni su savršeni alat za kreativno izražavanje.

Knauf tehnika frezanja idealna je za uređenje prostora s različitim razinama, omogućujući stvaranje savršenih prijelaza i razdvajanje različitih funkcija unutar prostora. Ovisno o naznačenim radijusima, ploče dobivaju željeni oblik.

Tvornički savijeni i višeslojno lijepljeni elementi omogućuju čak varijante uređenja kao što su valovito savijene obloge i konusni dijelovi.

Time ostvarujete beskrajne mogućnosti oblikovanja. Svjetlosni svodovi, indirektno osvjetljenje, ili zaštita rubova bez špahtlanja: Knauf frezani elementi se prilagođavaju Vašim željama.