Vanjska izolacija

Vanjska izolacija

Knauf fasadni sustavi za siguran dom

Knauf sustavi za toplinsku izolaciju fasada predstavljaju najbolje ekonomsko i tehničko rješenje koje pridonosi dugotrajnom smanjivanju troškova grijanja i štednji energije.

Knauf fasadni sustavi za siguran dom

Knauf sustavi za toplinsku izolaciju fasada predstavljaju najbolje ekonomsko i tehničko rješenje koje pridonosi dugotrajnom smanjivanju troškova grijanja i štednji energije. Knauf Warm-Wand sustavi zadržavaju optimalnu klimu prostorija ovisno o sezoni i vremenskim uvjetima, unapređujući udobnost i kvalitetu stanovanja.

KNAUF WARM-WAND

Sigurnost i održivost

Ključni čimbenik za postojanost fasade proizlazi iz korištenja svih komponenti Knauf Warm-Wand sustava. Naime, svi slojevi koji upotpunjuju sustav jednako su važni kao i način na koji se ugrađuju jer tek tada fasada može kvalitetno ispuniti svoju zaštitnu, a potom i dekorativnu funkciju.

Odabir certificiranih komponenti prvenstveno garantira sigurnost, idealan omjer uloženog i dobivenog, jednostavnost primjene i obrade, te mogućnost individualnog oblikovanja fasade.

Bez toplinske izolacije i fasadne zaštite zidovi su izloženi velikim temperaturnim razlikama i naprezanjima, koja s vremenom uzrokuju slabljenje struktura, eroziju i oštećenja.

Stoga je važno odabrati proizvode koji će zadovoljiti niz tehničkih, fizikalnih i estetskih svojstava specifičnih za građevinske objekte kao što su toplinska i zvučna izolacija, očuvanje energije te eliminiranje nastanka algi, gljivica i plijesni.


VIŠE O KNAUF WARM-WAND SUSTAVIMA

UŠTEDA NA TROŠKOVIMA GRIJANJA – Toplinska  izolacija  je  odlučujući  čimbenik uštede, kako kod novih građevina tako i kod građevina  starije  građevinske  konstrukcije. Primjenom Knauf WARM-WAND sustava energetski gubici na zidovima starijih građevina mogu se smanjiti za više od 50 %.

POVEĆANJE VRIJEDNOSTI DOMA – Objekti izolirani Knauf WARM-WAND sustavima lakše se iznajmljuju i imaju veću vrijednost prilikom prodaje. Vanjski zidovi su zaštićeni od vremenskih utjecaja i temperaturnih razlika, sustav izolacije sprječava zaleđivanje, a unutarnja strana vanjskih zidova dugotrajno je topla. Na taj način građevinska konstrukcija Vašeg doma ostaje zaštićena.

OČUVANJE OKOLIŠA – Vidljivo smanjena potrošnja energije uz Knauf WARM-WAND sustave ne rasterećuje samo Vaš kućni budžet, nego i čuva okoliš od štetnih materijala. Energetska učinkovitost manifestira se kao učinkovita zaštita klime.

POVEĆANJE STAMBENE UDOBNOSTI – Knauf  WARM-WAND  sustav  savršeno usklađuje temperaturu unutarnjeg zida s temperaturom prostorije što osigurava ugodnu toplinu u kući, kao i efikasno grijanje.

POBOLJŠANJE KLIME PROSTORIJA – Knauf WARM-WAND sustav zimi sprječava nastanak kondenzirane vode na unutarnjim zidovima, a ljeti se vrućina zadržava izvan zidova. Posebni sustavi žbuke, osiguravaju smanjenje štetnih tvari u zraku u prostoriji.

PRIMJENA I U ZAŠTITI SPOMENIKA – Za energetsku modernizaciju povijesnih fasada, vlastitih stanova ili sličnu uporabu traže se učinkoviti sustavi unutarnje izolacije. Knauf unutarnja izolacija postiže optimalnu klimu prostorije toplim površinama i dugotrajno smanjuje troškove.

Uz stručno savjetovanje i pažljivu izvedbu kvalificiranih fasadera i ličilaca, WARM-WAND SUSTAV je najbolje ekonomsko i tehničko rješenje za Vas, Vašu obitelj i, naravno, za naš okoliš.Krajnje je vrijeme za djelovanje. Nikad nije kasno za uštedu energije. Pitanje je samo – što ima smisla, a da je istovremeno učinkovito? Kako možete dugotrajno smanjiti troškove grijanja? I kako istovremeno možete zadržati optimalnu temperaturu prostorije – dovoljno toplo zimi i hladno za vrijeme vrućih ljetnih dana?Nekada su fasade imale samo estetsku ulogu, a danas imaju i veliku važnost u energetskoj efikasnosti objekta. WARM-WAND sustav dugotrajno će smanjiti Vaše troškove, štedeći energiju i zadržavajući optimalnu temperaturu prostorija kako bi Vama i Vašim gostima boravljenje u njima bilo ugodno u svim godišnjim dobima.

Svi slojevi koji upotpunjuju sustav jednako su važni kao i način na koji se ugrađuju jer tek tada fasada može kvalitetno ispuniti svoju zaštitnu, a potom i dekorativnu funkciju.

Odabir certificiranih komponenti prvenstveno garantira sigurnost, idealan omjer uloženog i dobivenog, jednostavnost primjene i obrade, te mogućnosti individualnog oblikovanja fasade.

Bez toplinske izolacije i fasadne zaštite zidovi su izloženi velikim temperaturnim razlikama i naprezanjima, koja s vremenom uzrokuju slabljenje struktura, eroziju i oštećenja.

Stoga je važno odabrati proizvode koji će zadovoljiti niz tehničkih, fizikalnih i estetskih svojstava specifičnih za građevinske objekte kao što su toplinska i zvučna izolacija, gubitak energije te eliminiranje nastanka algi, gljivica i plijesni.


SM 300, SM 700 I SM 700 PRO

Vrhunska rješenja za sve zahtjeve

Nakon primjene toplinsko-izolacijskog materijala koji osigurava osnovni zahtjev toplinske zaštite, najvažniji element sustava čini armaturni sloj koji štiti od pojave pukotina često uzrokovanih mehaničkim i termičkim naprezanjima iz okoliša.

Pri tome se koriste mortovi za lijepljenje, armiranje i renoviranje SM300 te SM700 i SM700PRO koji zahvaljujući svojstvima visoke kvalitete, fleksibilnosti, vodoodbojnosti i paropropusnosti, u potpunosti zadovoljavaju i najkompleksnije zahtjeve izvedbe fasade.


COLORCONCEPT

Postojana, dugotrajna i izdržljiva boja

Knauf ColorConcept nudi opsežan izbor s više od 500 raspoloživih tonova boja za gotove pastozne i mineralne završne dekorativne žbuke, te fasadne i unutarnje boje.

Ove postojane i istančane nijanse mogu se kombinirati bez rizika, a njihova prednost je pozamašna raznolikost u ponudi, tj. izboru boja. Konačni rezultati i učinak Knau ColorConcept boja potvrđuju jedinstvenost proizvoda i savršeno povezuju vanjsku prezentaciju građevine s njenim okolišem.


ADDI, KATI, CONNI

Završne dekorativne žbuke

Postojana i čvrsta fasada potvrđuje kvalitetu i sigurnost prostora, dok svojim vizualnim konceptom prati uređenje i udobnost interijera. To je ujedno jedan od glavnih kriterija svakog investitora.

Samim time, izbor dekorativne žbuke - odnosno završnog sloja na fasadi- predstavlja iznimno važnu komponentnu. Ona štiti fasadu od štetnih utjecaja iz okoliša te svojom bojom i strukturom objektu osigurava i odgovarajući estetski izgled.

Knauf akrilne završne dekorativne žbuke na bazi silikonske smole Addi, Kati i Conni se, uz visoku vodoodbojnost i paropropusnost, odlikuju i visokom elastičnosti koja sprečava pojavu mikropukotina i dodatno produljuje trajnost fasade. Kvaliteta Knauf dekorativnih žbuka čini savršenu podlogu za vanjske Knauf fasadne boje na završno-dekorativnim žbukama.

SAZNAJTE VIŠE

Energetska učinkovitost

Održivo. Zdravo. Isplativo.
Toplinska zaštita zgrada jedna je od najvažnijih sfera zaštite okoliša i energetske…

Unutarnja izolacija

Rješenja za zaštitu unutarnjih prostora
Knauf ThermInside kroz minimalnu konstrukciju zida osigurava najbolju iskoristivost prostora…