NOVI PROIZVODNI POGON U ČILEU

NOVI PROIZVODNI POGON U ČILEU

Knauf je najavio akviziciju tvrtke Novochile (La Serena), koja uključuje tvornicu gipsa i njeno vlasništvo nad sirovinama gipsa. Ovom kupovinom, Knaufu je omogućena lokalna proizvodnja gipsanih ploča za čileansku građevinsku industriju.

Otvorena u studenom 2014., tvornica ima kapacitet proizvodnje 10 milijuna četvornih metara godišnje čime opskrbljuje centralni i sjeverni Čile. Knauf će zadržati i uključiti u rad 100 zaposlenika koji trenutno rade u administraciji, prodaji i proizvodnji. Čileansko postrojenje time će pružiti podršku i učvrstiti djelovanje Knauf tvornice u Mendozi, Argentini.

Nakon 16 godina prisutnosti u Čileu, Knauf se utemeljio u sektoru građevinskih materijala plasirajući vrhunske proizvode i konstantno ulažući u istraživanje i razvoj. Kvaliteta proizvoda, služba za korisnike i razne edukacije, putem nacionalne mreže distributera, predstavljaju stupove strategije naše tvrtke širom svijeta.

Čileanska tvornica je sedmo postrojenje koje Knauf trenutno vodi u Latinskoj Americi. Knauf radi na dugoročnim strategijama u zemljama i tržištima na kojima djeluje. Ovom najnovijim širenjem, potvrđujemo svoju predanost u državi koja će sada pružiti lokalnu proizvodnju na međunarodnoj razini kvalitete i usluge.

Postrojenja tvrtke Knauf u Latinskoj Americi:

  • 2000. – Rio de Janeiro, Brazil
  • 2001. – Mendoza, Argentina
  • 2014. – Bahía, Brazil
  • 2015. – Cartagena, Kolumbija
  • 2016. – Barranquilla, Kolumbija
  • 2016. – Choloma, Honduras
  • 2017. – Coquimbo, Čile

Istovremeno, Knauf u Čileu jača razvoj i proizvodnju visokokvalitetnih materijala za završnu obradu uvođenjem MP75, žbuke s tehnologijom strojnog nanošenja. Stoga su Knauf PFT strojevi za nanošenje žbuke predstavljeni tržištu, zajedno s programima obuke za profesionalce. Osim toga, Knauf Čile uključuje i novu liniju gotovih materijala za spojeve kako bi se unaprijedila kvaliteta obrade spojeva i površina betonskih zidova, opeka i ploča.

SERGE AZAÏS, izvršni direktor zapadne Europe i Južne Amerike izjavio je: “Ponosan sam na postignuće koje smo ostvarili s akvizicijom Novochilea. Korak po korak, Knauf je postao nezaobilazni akter u ovom dijelu Južne Amerike. Želim našim novim zaposlenicima vrlo toplu dobrodošlicu u obitelj Knauf. Zajedno, Knauf i Novochile, bit će jači u zemlji u kojoj ćemo nastaviti poštivati naše distributere i učvrstiti naše partnerstvo i predanost tržištu”.