O nama

KNAUF & OBITELJ

Knauf Obiteljski dan 2017

U subotu, 26.08. na livadi Knauf tvornice Knin održan je „Obiteljski dan“ s više od 200 sudionika, djece i odraslih.

„Naši zaposlenici su naša najveća vrijednost“ je osnovno načelo i vodilja tvrtke Knauf. Vjerujemo da naše kolegice i kolege raspolažu znanjima, vještinama i iskustvima koja su temelj poslovnog uspjeha i održivog napretka naše tvrtke. Stoga nam je cilj neprestano ulagati u zadovoljstvo Knauf zaposlenika kako bi se osigurali kvalitetni uvjeti za razmjenu dobre prakse, razvoja kompetencija te  odnosa  u harmoniji s radnim okruženjem.

Ideja za Knauf Obiteljski dan je potekla kao rezultat dvije inicijative na razini Knauf grupacije u kojima su svi naši zaposlenici imali priliku sudjelovati: Knauf  program korporativnih vrijednosti te Knauf kvaliteta komunikacije. Na interaktivan i zabavan način, naši su djelatnici u sklopu edukativnih radionica imali priliku simulirati svoje radno okruženje te dnevne situacije u kojima se susreću s izazovima nastalim iz nedostatka komunikacije ili kada komunikacija nije bila na potrebnoj razini kvalitete. Nakon svake radionice sudionici bi napisali zajedničku listu u kojoj navode svoje prijedloge za poboljšanje komunikacije ali i međusobne suradnje.

dsc_2061_58700
dsc_1900_58539
dsc_2053_58692

„Više zajedničkog druženja i poznavanje procesa u drugim odjelima“ su bili najčešći prijedlozi na listi. Kako bismo to i omogućili, Knauf Hrvatska, Bosna i Hercegovina te Crna Gora su organizirale veliki „Obiteljski dan“ s preko 200 sudionika.

Raznolike športske aktivnosti, timske igre kao što je paintball, mini-olimpijada za djecu, jahanje konja, povlačenje konopa i organizirani obilasci različitih odjela u pogonu na jedan su dan obojili livadu ispred Knauf tvornice Knin u mnoštvo šarenih dijelova velikog mozaika kojeg čine naši djelatnici.

Ovo neformalno druženje je znatno doprinijelo međusobnom upoznavanju te ostvarivanju boljih kontakata i odnosa među zaposlenicima, potaknuvši ih na kreativnost. Impresiji su veoma pozitivni i vjerujemo da se već pozitivno odražavaju na rad naših djelatnika.

Knauf Obiteljski dan će zasigurno ostati u pamćenju svih koji su sudjelovali i tako postati tradicija! Fotografije često nadjačaju tekst, a vjerujemo da je to i ovdje slučaj, stoga prisjetimo se svi zajedno vesele atmosfere uz galeriju slika.

Obiteljski pristup u poslovanju tvrtke Knauf bazira se na predanosti i poduzetničkom duhu braće Alfonsa i Karla. Upravo su oni započeli novu struju u području građevinarstva čime je njihovo obiteljsko prezime postalo poznato diljem svijeta kao sinonim suhe gradnje.

KNAUF NA MEĐUNARODNOJ RAZINI

Danas se Knauf ubraja u vodeće proizvođače građevinskog materijala i građevinskih sustava u Europi i svijetu. Naši proizvodni pogoni i prodajne organizacije prisutni su na pet kontinenata, u preko 60 zemalja te 150 gradova i mjesta diljem svijeta.

Knauf tvornice proizvode moderne sustave suhe gradnje, sustave za fasade i toplinske izolacije, tekuće estrihe i podne sustave, žbuke, proizvode za polaganja keramike te strojeve i alate za uporabu ovih građevinskih proizvoda. Predano razvijamo, proizvodimo i isporučujemo inovativne proizvode i sustave za gradnju namijenjene profesionalnom tržištu, kao i krajnjim potrošačima.

Knauf korporacija trenutno zapošljava više od 24 500 zaposlenika diljem svijeta. Svakim korakom naprijed nastoji se okupiti mlade kadrove koji svojim znanjem i interesom iskazuju potencijal za nastavak poslovnog puta i aktivni doprinos daljnjem formiranju industrije građevinskih materijala.

Ime Knauf u mnogim zemljama i danas predstavlja sinonim za gips. Gipsani proizvodi i izolacijski materijali povezani s gipsom proizvode se u gotovo svim zemljama zapadne i istočne Europe. Poduzeća u sklopu Knauf korporacije uspješno posluju i u SAD-u (izolacijski materijali), Južnoj Americi i Aziji, Africi i Australiji.

KNAUF U HRVATSKOJ

Odgovornost na lokalnoj razini

Djelovanjem u sklopu multinacionalne kompanije, tvrtka Knauf d.o.o. svojim poslovanjem uspješno primjenjuje globalnu strategiju na lokalnom tržištu. Mi smo vodeći proizvođač građevinskih materijala u regiji. Kao hrvatska tvrtka, naša je odgovornost razvijati posao u najboljem interesu tržišta i investirati u društvenu zajednicu u kojoj djelujemo jer je naša dužnost uloženo i vratiti. Stoga se površinski kopovi nakon eksploatacije oblikuju u prostore neškodljive za okoliš. Građevinska industrija neprestano postavlja visoke zahtjeve za što kvalitetnijim materijalima vrhunske specifikacije i lakoće primjene.

Prateći potrebe tržišta i primjenjujući vrijedna zapažanja s terena, neprestano ulažemo u razvoj inovativnih sustavnih proizvoda i jedinstvenih rješenja. Razvijamo tržište projektirajući inovacije za buduće potrebe. Predano proizvodimo građevinske materijale koji pojednostavljuju projektiranje i izgradnju te nude potpuna rješenja i osiguravaju kvalitativnu sigurnost. A s visokom kvalitetom naših proizvoda razvijamo i oblikujemo udobnost življenja ljudi. Proizvodimo građevinske materijale koji pojednostavljuju projektiranje i izgradnju te nudimo gotova rješenja. S visokom kvalitetom proizvoda razvijamo i podižemo na novi nivo standard življenja. Povjerenje naših kupaca i krajnjih potrošača stekli smo najvišom razinom kvalitete usluga i proizvoda kao i svakodnevnim nastojanjem da na tržištu postavimo nove građevinarske standarde. Naši stručni prodajni savjetnici uvijek su na raspolaganju našim klijentima kako bismo isporučili adekvatni proizvod u potrebnoj količini i na vrijeme. Time potvrđujemo korporativne vrijednosti održivog partnerstva iz 1994. godine. Intenzivan rad i visoka kvaliteta proizvoda glavni su postulati grupacije Knauf, što je i osnovna nit vodilja poslovanja u našoj podružnici.

Knauf Hrvatska - Knin
img_4158
img_4295