SIGURNOSNI SUSTAVI

SIGURNOSNI SUSTAVI

Zaštita i sigurnost

Bez obzira je li Vam potreban neprobojni ili protuprovalni zid, ili pak zaštita od prodiranja rendgenskih zraka – s Knauf sustavima uvijek ste na sigurnoj strani.

Ovi specijalizirani sustavi pružaju sigurnost kada je najpotrebnija te osiguravaju nesmatan rad unutar javnih i privatnih institucija koje zahtjevaju povećanu sigurnost.

KONTAKTIRAJTE NAS

DETALJI

Preuzimanje

Naziv dokumenta Tip dokumenta
Knauf Diamant Katalog
K762 Knauf Safeboard ploča Brošura
K131S Knauf Safeboard zid za zaštitu od zračenja Brošura
K467S Knauf Safeboard – Spachtel Brošura
W161 FB4 Pregradni zidovi za zaštitu od propucavanja Brošura

SUSTAVI

Zaštita od zračenja

Bolnice i liječničke ordinacije prakticiraju mnogobrojne rendgenske preglede što iziskuje posebne uvjete za zdravstvenu sigurnost. Stoga izloženost zaposlenika i pacijenata zračenju treba biti što manja. Osnovu svih građevinskih mjera zaštite od zračenja čini plan zaštite od zračenja koji mora izraditi proizvođač rendgenskog uređaja.

Debljina potrebnog zaštitnog sloja ovisi o naponu cijevi tipa uređaja koji se koristi. Što je napon cijevi viši, to je potrebna veća debljina sloja olova. Za zaštitne slojeve od drugih materijala, učinak zaštite navodi se kao olovni ekvivalent pomoću kojeg se izražava potrebna debljina olova za zaštitno djelovanje materijala.

U tim slučajevima, Knauf proizvodi jednostavno, racionalno i fleksibilno zamjenjuju elemente od teškog betona i pružaju jedinstven sustav za zaštitu od zračenja. Knauf sustavi za zaštitu od zračenja koriste se u dijagnostičkoj radiologiji i rendgenskoj terapiji gdje je potrebna manja snaga.

Zaštita od zračenja zajamčena je u obliku oklopnih građevinskih elemenata koji zatvaraju prostor, sa specifičnim olovnim ekvivalentima upotrijebljenih materijala. Uobičajene gips-ploče s olovnim kaširanjem teško se obrađuju zbog svoje težine te zahtijevaju posebnu pažnju u izvedbi kako bi se postigla potpuna zaštita od zračenja.

Kao alternativno rješenje, Knauf Safeboard ploča bez olova fleksibilnija je u oblikovanju, jednostavnija za rukovanje, ekonomičnija u cijeloj konstrukciji i dokazano sigurna.

Prednosti:

  • stopostotna zaštita od zračenja bez olova
  • mala težina
  • zaštita od požara i zračenja
  • primjenjivo za spuštene stropove
  • efikasna zvučna izolacija
  • jednostavna obrada i izvođenje
  • ekološki isplativo povoljni troškovi

Neprobojni zidovi

Neprobojni zidovi sa zaštitom od probijanja metkom pružaju sigurnost na mjestima s povećanim potencijalom opasnosti, primjerice u bankama, veleposlanstvima, policijskim zgradama, vojnim ustanovama, javnim zgradama, ali i za osobnu zaštitu.

Knauf FB4 neprobojni zidovi su nakon ispitivanja od strane službe za ispitivanje oružja Ulm, svrstani u klasu otpornosti FB3 NS prema HRN DIN-u EN 1522.
To znači da ovaj zid može izdržati čak i paljbu iz najvećeg ručnog oružja, kalibra 44 Remington Magnum i neće se probiti.

Knauf FB4 neprobojni zidovi sastoje se od metalne potkonstrukcije kao jednostrukog pregradnog zida, dvostrukog sloja specijalnih gips-vlaknastih ploča Knauf Torro u šupljini zida, kao i obostrane, dvoslojne obloge od Knauf Diamant ploča.
Potkonstrukcija je po cijelom opsegu spojena s bočnim elementima. Varijanta s potkonstrukcijom od metalnih potpornja CW 75 je tanja, a ona od CW 100 može se obložiti dodatnim slojem izolacijskog materijala kako bi se postigle bolje vrijednosti zvučne izolacije.